חום גבוה לתינוק שלא יורד

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

01/01/2023 | 10:28 | מאת: רוניה

שלום ד"ר שינהר, תינוק בן כשנתיים עם נזלת, ליחות צמיגיות ושיעול מעל שבוע ועם חום גבוה (בין 39 ל 40 מעלות) כבר יומיים שלא יורד. מסמן כל הזמן על אזור החזה שכואב לו. נבדק היום והרופאה אמרה שלא שומעת משהו חריג בריאות. נשלח למשטח גרון. האם ייתכן שיש לו התחלה של דלקת ריאות וזה התפספס? למה החום גבוה ולא יורד כבר יומיים? מודאגת מאוד, אודה להתייחסותך.

שלום, ראשית חום גבוה יכול להמשך גם שבוע במחלות וירליות שונות. לא בדיקתי אותו ולכן אינני יכול להתייחס לבדיקה של הרופאה.

מנהל פורום רפואת ילדים