האם יש צורך בטימפנומטריה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

28/12/2022 | 11:41 | מאת: רוניה

שלום ד"ר, ילד בן שנה ו 11 חודשים, לא מדבר. אומר רק אבא ואת שאר המילים שאומר אומר רק הברה אחת מתוכן וגם ההברה הזו לפעמים לא מתאימה למילה. ברוב ה"מילים" שאומר משתמש באות ג למרות שאין במילה את האות ג. הופנינו מזמן להתפתחות הילד וגם לבדיקת שמיעה. התור מתקרב ורציתי לדעת אם יש צורך לעשות גם בדיקת טימפנומטריה? והאם רופא ילדים רגיל יכול לבדוק ולהגיע לאותן מסקנות כמו הבדיקה הזאת? אציין שהילד מבצע הוראות ושומע כל רחש קטן ב"ה. לא היו לו בעיות באוזניים למעט פעם אחת שאמרו שיש דלקת אבל אחרי כמה ימים חלפה. כך שייתכן שאפילו לא היתה באמת. תודה רבה!

שלום, הבדיקה הזאת אינה בעייתית ויכולה להצביע אם הוא שומע היטב ואם יש לו נוזלים באוזניים

מנהל פורום רפואת ילדים