תגובה אלרגית לעגילי זהב

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

22/12/2022 | 21:40 | מאת: מורן

שלום רב, בתי בת ה8 עשתה חורים באזניים עם עגילים מזהב, לא מצופה אלא ממש מזהב. אחרי כמה ימים שבהם בכל יום ריססנו חומר מיוחד לחיטוי התחילו לצאת הפרשות, האוזן נהיתה אדומה ונפוחה והתחילו גבשושיות קטנות כמו חררה באיזור העגיל ומקדימה של האוזן. אחרי יומיים כשהגבשושיות התפשטו לצוואר הוצאתי לה את העגילים ותוך יומיים ירדה הנפיחות וגבשושיות. האם זה אומר שהיא אלרגית לזהב? היא בכל זאת רוצה חור באוזן, מאיזה חומר של העגיל מלבד זהב כדאי לעשות את החור במצב כזה? תודה

שלום, כנראה העגיל לא היה זהב טהוא אלא ערבוב עם חומר נוסף. לרוב אין תגובה אלרגית לזהב.

מנהל פורום רפואת ילדים