שיעול כרוני בשנה האחרונה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

01/12/2022 | 08:55 | מאת: עדי

שלום דר שינהר. בני בן 6.5 ומזה שנה,אולי קצת יותר, משתעל מידי בוקר כשמתעורר ולעיתיםצגם במהלך הלילה. יש לציין שהשיעול קורה גם כשהוא לא מנוזל..זה ממש שיעול על בסיס יומי. כשהוא כן מנוזל, השיעול כמובן מסיבי יותר. יש לו ברקע אטוםיק דרמטסיס ותלסמיה מינור. הוא גם יחסית חיוור. הוא רזה לגילו..כובה 120 משקל 21.אבל חיוני ופעיל. האם השיעול הכרוני הזה שהחל לפני שנה ללא תסמיני נזלת דורש בירור מעמיק? צילום ריאות/בדיקות דם? מה הם התסמינים המחשידים למחלה רצינית כמו חלילה סרטן ריאות ? תודה לך

שלום, כמובן שצריך לברר אבל סרטן רואת נדיר ביותר בילדים ולכן תורידו את האבחנה הזאת. בשביל בירור כזה יש את רופא הילדים

01/12/2022 | 13:41 | מאת: עדי

תודה.אתאם תור

מנהל פורום רפואת ילדים