איזה חיסון עדיף להפטיטיס B?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

13/08/2022 | 11:16 | מאת: סיגלית

שלום, הבן שלי בן 15 צריך לקבל חיסון להפטיטיס B כמתנדב במדא. הוא חוסן בילדות באנג'ריקס, וחוסן לפני תשעה חודשים במנה נוספת גם של אנג'ריקס. בבדיקת הדם שעשה לאחרונה, כתשעה חודשים לאחר מנת החיסון הנוספת התוצאה הנה undetectable. אמרו לנו שיש שני חיסונים אפשריים עכשיו כדי להמשיך ולחסן למנות 2+3: אנג'ריקס וסייביוואק. איזה מהם עדיף? האם סייביוואק קיבל את אישור ה FDA? למה בעצם לא נותנים את סייביוואק לכל הילדים אם הוא חיסון מקיף יותר (אם הבנתי נכון). האם לדעתך יש איזו בדיקה שכדאי לעשות לפני שבוחרים איזה חיסון לעשות ולפני שממשיכים לחסן? תודה.

שלום, רצוי להתייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות. אני לא ממש מומחה בתחום כדי לייעץ

מנהל פורום רפואת ילדים