הזעות לילה ומשקל אצל ילד

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

22/06/2022 | 21:56 | מאת: עדי

שלום . בני בן 6 וחצי.. טבשנה האחרונה סוסל נהזעות לילה. הוא ישן עם בגדים קלים ומזגן, לא מכוסה לרוב ועדיין מזיע. לפעמים מצריך החלפת בגדים וציפית של הכרית. כנל בחורף. הגובה שלו 120 והוא שוקל 20 קילו. בעבר בגילדאים צעירים יותר היה מלא יותר ואילו בשנה האחרונה הוא רזה המשקל שלו נותר יציב כבר שנה על 20 קילו אך כן ממשיך לגבוה. האם השילוב של חוסר עליה במשקל והזעות לילה יכולה להחשיד לסרטן? הוא אוכל טוב, פעיל מאד, מרגיש טוב רוב הזמן.. כן משתעל הרבה יותר מהרגיל(כל השנה) במיוחד בבקרים כשקם ובלילה לעיתים. האם דורש בירור רפואי לדעתך? אילו בדיקות? תודה רבה

שלום, בגדול נראה שהכל בסדר אך אם אתם חוששים ניתן לעשות בדיקות דם פשוטות ולראות שהכל בסדר.

מנהל פורום רפואת ילדים