גרד בעור בלי פריחה - מדוע?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

10/06/2022 | 11:37 | מאת: אמא של ילד אהוב

שלום רב דוקטור, לאחרונה בני החל לגרד בעורו אך אין שום פריחה או סיבה נראית לעין לגירוש. למשל, כשאני עושה לו אמבטיה מגרד בבטן שלו בחוזקה אך כשיוצאים מהאמבטיה ומתלבשים כבר לא מנסה לגרד. אותו הדבר קורה בעורף ומאחורי האוזניים שם ממשיך לנסות לגרד כל היום. קיבלנו מהרופא משחת דרמקומבין והעור נראה טוב (כשלא מגרד) אך בני לא מפסיקה לנסות לגרד. למרות שאני גוזרת לו ציפורניים הוא עדיין מצליח לגרד בחוזקה הופעת סימנים אדומים חזקים (צבע עורו בהיר מאוד ורואים את הסימנים).

שלום, יתכן והוא סובל מיובש בעור או אטופיק דרמטיטיס שגורמת לגרד.

מנהל פורום רפואת ילדים