כתמים חומים מרובים בעור שהופיעו לפתע

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

08/06/2022 | 18:19 | מאת: עדי

שלום דר. לבן שלי הופיעו לפתע כתמים מרובים בצורות שונות בעור הרגליים וקצת בבטן (עיגולים, אליפסות, קווים חומים לאורך הרגליים) כולם בצבע חום בהיר.. זה מפושט לאורך הרגליים.. הוא בן 6. ממה זה יכול לנבוע? הכתמים האלו לא היו אתמול שלשום.. האם דורש בדיקה דחופה במיון? האם יכול להעיד על זיהום של חיידק טורף? או שזה רק כשיש קווים אדומים בעור ולא חומים? יש לציין שבאחת הרגליים יש לו פצע חשוף שמגרד אותו הרבה ומתלכלך מהחול בגן..והעור נראה חשוף, אך לא מוגלה אדום מידי או נפוח. אין לו חום. ממה זה יכול להיות? תור לרופא עור ילדים ממש רחוק ותור לרופא ילדים יש רק עוד יומיים. תודה

שלום, זה יכול להיות הרבה דברים כולל תגובה אלרגית או מצב זיהומי בעור.

מנהל פורום רפואת ילדים