האם זה יכול להיות רגשי?? צ

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

07/06/2022 | 11:51 | מאת: דניאל

ביתי בת 5 ילדה בריאה בד"כ. כשהייתי בת 3 נכנסה לראשונה לגן הייתה חולה כל שני וחמישי אבל זה התמתן והסתדר. השנה הייתה חולה פעמיים במשך כל החורף תודה לאל. אבי היקר נפטר לפני חודשיים. הוא היה סיעודי בבית והילדה ראתה אותו חולה וחלש. ביום שהוא נפטר באנו לעשות שם שבת והיא שמעה אותי צועקת בוכה....סיפרנו לה והיא מודעת להכל. בחודש האחרון היא חולה כמעט כל שבוע. כל 10 ימים בערך יש לה חום פעם עם גרון,פעם עם שיעול,פעם רק חום ...ואני שואלת האם יש קשר למצב הנפשי? היא מאוד מתגעגעת אליו,שואלת המון,לפעמים בוכה,שולחת לו בלונים לשמיים,משתדלת לעשות מצוות כדי "לעזור לו בשמיים" ... האם יכול להיות שבגלל הטראומה המערכת החיסונית שלה חלשה? מה ניתן לעשות?

שלום, ברור שיש קשר בין גוף ונפש וזה יכול להשפיע על מצבה הכללי. תתמכו בה ותחזקו אותה וזה יסתדר בהדרגה.

מנהל פורום רפואת ילדים