שיעור יתר

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

16/11/2001 | 00:22 | מאת: ק.

שלום רב! ביתי בת ה-חמש וחצי סובלת משיעור יתר בעיקר באיזורי הגב והרגליים, אם כי היא שעירה ביותר בכל חלקי גופה. היא נולדה שעירה והרופאים אמרו שששערות אלו נושרות, אך לאחרונה נראה שההפך הוא הנכון. ברצוני לציין שאין נטייה "משפחתית" לשיעור. גם האב אינו שעיר וגם אני, האם, אינני שעירה, כנ"ל המשפחות שלנו משני הצדדים. אני מתלבטת אם יש צורך להתחיל בסחבת של רופאים ובדיקות בגיל זה בעיקר אם לא אגיע ישירות למקום הנכון . אשמח לשמוע את דעתך והכוונתך. בתודה מראש, ק.

16/11/2001 | 05:20 | מאת: ד"ר הדר ירדני

ק. יקרה, שיעור יתר יכול אכן להיות עניין תורשתי ולעיתים קשור במוצא. ניתן להתייעץ עם אנדוקרינולוג ילדים לגבי המצב והצורך כן או לא לבצע בדיקות לבירור הנושא. בברכה,

16/11/2001 | 09:25 | מאת: ק.

תודה רבה על תשובתך. ק.

25/11/2001 | 01:43 | מאת: פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג

ל- ק. שלום! בעית השעור מתחלקת לשני חלקים: 1) שעור הנובע מהפרשת יתר של הורמונים זיכריים 2) שיעור שאינו קשור להפרשת הורמונים, לא מוצאים כל בעיה בריאותית והבעיה משפחתית-עדתית. 1) הורמונים זכריים יכולים להיות בגלל פגם בפעילות בלוטת יותרת הכיליה או בעיה הורמונלית אחרת - נדיר בילדים. כאשר המצב נובע מהפרשת יתר של הורמונים זכריים השעור הוא בערווה (באותו מקום בו מופיע השער בגיל ההתבגרות ולא בגפיים ובגב). כמו כן יכולות להופיע חלק מהתופעות הבאות: גדילה מהירה, הגדלת הדגדגן, פצעי בגרות, צבע כהה על השפתיים הקטנות 2) שיעור שאינו קשור להורמונים. שעור זה מתאפיין בכך שהוא מופיע בידיים, רגליים וגב ולא באיזור אברי המין ולא בבתי השחי. מו כן לא תהיה גדילה מהירה, לא יהיו פצעי בגרות ולא יהיו שינויי צבע באיזור אבר המין ולא הגדלת הדגדגן. כדאי לגשת לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים עם פנקס טיפת חלב כדי שיהיה אפשר לוודא את קו הגדילה. אם הצורך בברור הוא מיותר אני ניח שלא ירצו לבצע בדיקות אף אחד לא יכול לנבא שהשער ינשור. חז"ל אמרו : מיום שחרב בית המקדש נתנה נבואה לשוטים" בברכה פרופ' צבי צדיק מנהל אנדוקרינית ילדים מרכז רפואי קפלן רחובות www.gdila.co.il

25/11/2001 | 08:34 | מאת: ק.

ברצוני להודות על תשובתך הפרטנית והאדיבה. ק.

מנהל פורום רפואת ילדים