חיסון חי מוחלש לילדים גדולים ואמא בחודש 7

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

30/05/2022 | 23:02 | מאת: ליאת

הי, אני בחודש 7, ילדיי נולדו בין השנים 20111 ו- 2013 .חוסנו בכל חיסוני הפוליו המומת ולא במוחלש.אני מבינה שהם תודה לאל מוגנים מפני מחלה קשה אחרת לא היתה שאלה וכעת השאלה אם רצוי לחסנם דווקא שאני בעת זו כדי לייצר הגנה על התינוקת בעזרת השם שתיוולד עד שהיא תקבל חיסוני שגרה שלה. אני יודעת שהריון זו לא אינדיקציית נגד אבל כן מפחדת כי אני בילדות קיבלתי את כל החיסונים שהיו אבל לא ברור מהפנקס שלי אם זה מומת או מוחלש (יותר סביר מוחלשים ילידת 81).ועדיין אני חוששת היות והחיסון מופרש בצואה הרבה זמן כ6 שבועות ואז עוד 4 שבועות עוד מנה ושוב הפרשה עד פחות או יותר הלידה בלי נדר..השאלה אם חלילה יש סיכון לעובר בבטן כתוצאה מחיסון הילדים הגדולים (שימוש בשירותים משותפים למשל), או שעלי לוותר על העניין בידיעה שהעובר מקבל נוגדנים ממני לטובת הנגיף עד אשר הוא מתחסן בעצמו? האם זו ההנחה והיא נכונה למרות שעברו 41 שנה ואז שאני התחלתי להתחסן ונולדתי..? מה הנכון? תודה רבה רבה

שלום, אין כאן מה נכון מפורש. במצב שלך הייתי ממליץ לותר על החיסון המוחלש לילדים

02/06/2022 | 15:26 | מאת: ליאת

האם זה מסוכן עבורי ?לעובר מהסיבה הזו ? או רק מהסיבה שהם מוגנים?כי מעדיפה שאם לא מסוכן לי שהם יהיו מוגנים וככ זה יגן על התינוקת בעזרת השם עד שהיא תחוסן

מנהל פורום רפואת ילדים