מסטואידיטיס או אבחנה אחרת.

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

29/05/2022 | 20:06 | מאת: שחר

ערב טוב. הבן שלי מזה יומיים עם אוזן אדומה. בחלקה העליון בעיקר מקדימה. האוזן לא נראית הפוחב, כואבת ולא בטוחה אם היא בולטת/זקורה..נראה שלא ממש(אולי ממש טיפה). אין חום ומתנהג רגיל. גם ללקה האחורי של האוזן(מאחורי האוזן) נראית תקינה ואינה אדומה. אין סימן לעקיצה או פצע.איך ניתן לדעת אם מדובר בנזטואידיטיס או סתם אוזן אדומה ללא סיבה? יש לציין כי שהה ביום שזה התחיל בשמש ללא קרם הגנה.. אך האוזן השניה אינה אדומה. היות ומסטואידטיס מחייב אבחנה וטיפול מהיר, איך עלי לדכת אם נדרשת בדיקה או לא? תודה לך

29/05/2022 | 22:45 | מאת: שחר

תיקון שגיאת כתיב: הכוזן לא נראית נפוחה ואינה כואבת**

שלום, את האבחנה ניתן לעשות רק ע"י בדיקה של רופא מומחה ולא על סמך ניחושים

30/05/2022 | 13:45 | מאת: שחר

תודה, ביקרנו אצל הרופא הבוקר וזה נראה כמשהו חיצוני בלבד

מנהל פורום רפואת ילדים