בלוטת הלמפה אינפורמציה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

16/11/2001 | 00:02 | מאת: אורן

לדעת על בלוטת הלמפה אצל ילדים בני שנתיים עקב נזלת מוגלתית.אינפורמציה על דרכי טיפול.

16/11/2001 | 05:01 | מאת: ד"ר הדר ירדני

אורן יקר, לא הבנתי מהשאלה מה בדיוק אתה שואל. בכל אופן, בלוטות לימפה מוגדלות בילדים בזמן חולי, היא תופעה שכיחה ותקינה. בלוטות לימפה מוגדלות הן עדות לכך שהגוף "אוגר כוחות" על מנת להלחם ולטפל במחלה. לרוב לא דורש כל טיפול, והנפיחות תרד לאחר ההבראה. באם בלוטות הלימפה ממשיכות לגדול, או אינן חוזרות לתקין אחרי ההבראה, או אז ניתן לבדוק האם מדובר בתהליך זהומי הדורש טיפול, או רק מעקב. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים