הרגלי אכילה בן 5 שבועות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

26/03/2022 | 01:44 | מאת: לינה

שלום, אני צריכה בבקשה עזרה מרופא התפתחות ילדים. יש לי בן אהוב בן 5 שבועות, ניזון מתמ"ל כל 3 שעות. נולד במשקל 3.400 ואורך 52 ס''מ. לאחר חודש היה במשקל 4.600 ואורך 57 ס''מ. מלידה הבן שלי אוהב לאכול, ברמה שאני מוצאת את עצמי מעלה כל שבוע במנה את המינון של הארוחה (כיום אוכל בין 150 ל210 בארוחה). בטיפת חלב אמרו לי לתת כמה שרוצה ושתינוק יודע שובע. אז המשכתי לתת לו אוכל אבל לצערי אני אומרת אמירה שהיא לא פשוטה לי - הוא גדול, יש ממש סנטר כפול ובטן גדולה. לובש בגדים של 3-6 חודשים... אם הוא לא מקבל את הכמות שרוצה, יש בכי וצרחות. אני מנסה לשים במנשא, להרים לידיים, לשיר שירים וכו' אבל זה לא עוזר. יש לציין שכאשר הוא כן שבע, הוא רגוע וישן. אני אובדת עצות. התפקיד שלי כאמא זה לשמור על התזונה ובריאות הגוף שלו ואני ממש חוששת לכמויות האוכל שזקוק להן.

שלום, תני לו כמה שהוא צריך ואל תגבילי אותו. הוא יהיה אחוזון 90 וזה בהחלט טוב.

מנהל פורום רפואת ילדים