עיכוב גדילה עקב שקד 3

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

12/03/2022 | 08:49 | מאת: Shell

שלום רב, הבן שלי בן 8, ישן עם פה פתוח וחווה שינה לא איכותית. יש לו שקד 3 מוגדל לדברי הרופא והוא ממליץ על ניתוח. יש לו בעיית התפתחות נולד אחוזון 50 והיום אחוזון 15, נבדק ואין לו חסר בהורמון. אנחנו בתהליך לקראת ניתוח, השאלה שלי, במידה ונסיר לו את השקד ה3, האם יוכל להדביק את קצב הגדילה שאיבד ולממש את פוטנציאל הגדילה שלו? הבנתי שמגיל 7 השקד מתחיל להצטמק במילא, האם נכון לנתח או לתת לטבע לעשות את שלו? תודה על התשובה

שלום, אכן מגיל מסוים השקד אינו מהווה בעיה. לגבי היכולת להדביק את הפער צריך לשאול את המומחים לאנדוקרינולוגיה.

13/03/2022 | 12:22 | מאת: Shell

האם יש אנדוקרינולוג אצלכם שיכול לתת תשובה? ניסיתי לשייך לתחום אנדוקרינולוגיה ולא ניתן

מנהל פורום רפואת ילדים