תאבון מופחת תינוק בן 3 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

01/03/2022 | 20:23 | מאת: שי

ד״ר שלום, אודה לעזרתך. תינוק שנולד 2.38 ק״ג, כיום בן 3 חודשים במדוייק (משקל 5.3 ק״ג), ניזון מתמל בלבד (מטרנה קומפורט). עד לפני שבוע וחצי היה אוכל ועם תאבון מעולה 120-150 מ״ל כ6-7 פעמים ביום (700-800 מ״ל ליום). לפני כשבועיים האבא אומת לקורונה והיה בבידוד, לאחר שבוע האמא חלתה בקורונה והייתה בבידוד (כל פעם היה עם הורה אחר בלבד למשך שבוע למנוע הדבקתו). בבדיקות pcr ואנטי גן התינוק שלילי לקורונה. העניין הוא שבשבוע וחצי האחרונים אוכל פחות באופן משמעותי, כל ארוחה כ60-120 מ״ל ובסה״כ לא יותר מ630 מ״ל ביום (וצריך ממש להתאמץ שיאכל). בנוסף, הוא ישן הרבה יותר בתקופה הזאת מאשר בעבר. מבחינה פיזית, אין חום, פעיל וחייכן, נותן שתן וצואה כמו שצריך. אתמול נשקל והוא שוקל 5.3 ק״ג (פעם קודמת נשקל לפני חודש בדיוק והיה 4.35 ק״ג). חשבנו על כמה אפשרויות שיכולות אולי לתת כיוון: 1. נדבק בקורונה ולא אובחן עד כה - למרות שעשה כבר 3 פעמים pcr וגם אנטיגן. אין שום תסמינים כמובן. 2. במשך השבוע וחצי האחרונים הוא נמצא רק עם האבא או האמא תלוי מי בבידוד ואנחנו איתו רק עם מסיכות וישן בחדר אחר מבעבר - אולי מרגיש איזשהו משהו חריג ושונה? 3. קפיצת גדילה או שינוי כלשהו מאחר ושינה מעט את דפוסי השינה - ישן יותר ולמשך זמן רצוף ללא אוכל (6 שעות רצוף לפעמים ). מעבר לזה אשמח לדעתך בנושא. תודה הורים מודאגים..

שלום, אני חושב שזה שילוב של אפשרות 2 ו 3 וזה יסתדר עם החזרה לשגרה.

מנהל פורום רפואת ילדים