ערכי כבד גבוהים בבדיקות דם

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

07/02/2022 | 21:34 | מאת: אמה

הי עשינו בדיקות דם, לתינןק בן 9 חודשים, יצאו ערכי כבד גבוהים מאוד וגם c reactive protein . אשמח לדעת מה דעתכם. Ast 181 Alt171 Bilirubin total 0.23 (תקין) Bilirubin direct 0.06 (תקין) C reactive protein 3.07

שלום, יתכן והיתה מחלה וירלית כלשהי אך זה לא ממש מדאיג.

16/03/2022 | 21:54 | מאת: אמה

הי בהמשך לשאלתי הקודמת ולאחר בדיקות מקיפות לבקשתה של הגסטרו, חזרו תוצאות שהאנזימי כבד חזרו לנורמה מחד, אך מאידך עלתה התוצאה הבאה: smooth muscle ab positive 1:20 כמובן שמיד בדקתי בגוגל ויש באתרים באנגלית בעיקר קשר לתסמונת שנקראת SMA שבחלקה מתארת קשיי בליעה ורפיון שרירי הראש. התינוק כיום בן 11 חודשים, ומאז המעבר למוצקים, מראה קשיי בליעה, השתנקות, והטיית ראש מובהקת לימין בזמן האכלה. לפעמים מדובר בימים שלמים של אי יכולת אכילה וחוסר תאבון כולל תמל. התסמינים הללו הופיעו בגיל חצי שנה בערך ומאז ברוב הזמן קורים אם כי בין לבין יש תקופות קצרות של שיפור באכילה ובבליעה. אשמח לשמוע מה דעתכם בנושא תודה

מנהל פורום רפואת ילדים