מכה חזקה באיזור בית החזה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

11/05/2021 | 17:49 | מאת: עדי

שלום דר שנהר. היום הבן שלי , בן 5, רץ ונתקל במדרכה ונפל על שפת המדרכה מכה ישירה על בית החזה. הוא בכה הרבה וכשנרגע והרמתי את החולצה ראיתי שיש לו סימן אדום לאורך בית החזה. עברה שעה מאז ולא מתלונן על כאב אך יש סימן אדום במקום. האם נדרשת בדיקה בשל המיקום? דואגת שחלילה שבר צלע או דימום פנימי שיפגע לו בנשימה וכו. על מה עלי לשים לב? תודה רבה

שלום, לאור ההתנהלות שלו נראה שלא קרה משהו רציני. ילדים לא שוברים כל כך מהר צלעות.

13/05/2021 | 09:28 | מאת: עדי

תודה. עברו יומיים מאז ומתנהג כרגיל. לא הלכנו להבדק כי לא התלונן על כאב וחא רואה קושי בנשימה שניכר לעין. אתה ממליץ בכל זאת להבדק במידה ויש משהו נסתר שיכול להתפספס או שאין צורך? תודה שוב

מנהל פורום רפואת ילדים