בת 6 חודשים והתחילה פתאום לפלוט

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

29/03/2021 | 13:08 | מאת: סיון

שלום רב, הבת שלי בת 6 חודשים. אנחנו בדיוק לפני תחילת מוצקים. מקבלת תמ״ל רגיל מאז לידה, כמות של 150 מל. בריאה בדרך כלל ומתפתחת רגיל, למרות שהיא נחשבת באחוזון נמוך, אבל לא יורדת. בשבוע וחצי האחרון מרגיש שהיא לא נינוחה, אוכלת פחות והתחילה לפלוט אחרי כל ארוחה. היציאות שלה מעט יותר מרובות מהרגיל ונראה שבנוסף להכל מתחילות נראה שהיא בתחילה לצמיחת שיניים, עוד לא רואים כלום, אבל רואים את התנהגות שלה עם ידיים בפה, מחפש לנשוך וכו. דיי מטריד אותי הפליטות, יכול להיות מייד אחרי שהיא מסיימת את האוכל ואז אחרי כ-10 דקות עוד קצת. האם זה יכול להיות קשור לשיניים? האם יש מה לדאוג? תודה, סיון

שלום, אין סיבה לדאגה. זה בהחלט יכול להיות כתוצאה משיניים או משהו אחר שמפריע לה. בכל מקרה כמו שזה בא זה יחלוף

מנהל פורום רפואת ילדים