רגישות לחלבון חלב פרה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

07/03/2021 | 19:33 | מאת: ע

בת חמישה חודשים, בריאה, על הנקה מלאה. לאחר הופעת דם בצואה עלה חשד שמדובר באלרגיה לחלב פרה (תרבית פעמיים שלילית), הורדתי לגמרי למשך שלושה שבועות מהתפריט שלי (אמא) מוצרי חלב לחלוטין ואכן הדם נעלם. אתמול שתיתי רק מעט חלב בקפה (נטול לקטוז מתוך מחשבה להתחיל לחשוף אותה בהדרגה) והופיעה נקודה קטנה של דם. אם כך, ניתן להסיק שאכן מדובר לרגישות לחלב פרה, והאם מומלץ לי להפסיק לצרוך מוצרי חלב לחלוטין? בנוסף, במידה ואני אחשוב לעבור לפורומולה בהמשך, האם מומלצת פורומולה צמחית? תודה רבה וכל טוב.

שלום, בשלב זה תמנעי מחלב פרה לחלוטין ובהמשך תתני לה פורמולה ללא לקטוז או צמחית. עם הגיל לרוב זה חולף

מנהל פורום רפואת ילדים