חיסון אבעבועות לילדה שכבר חלתה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

28/01/2021 | 23:39 | מאת: ליאת

בתי בכיתה א' אמורה לקבל חיסון mmrv בעוד מספר ימים. 1. מה הצורך בחיסון זה לאור כך שמחסנים בו גם בגיל הינקות ? מה הסיכון בויתור על חיסון זה לילדה שכבר חוסנה כתינוקת? 2. בתי חלתה באבעבועות בגיל שנתיים בערך אחרי שחוסנה , ולכן חשבתי שעדיף לה לקבל חיסון משולש , כלומר ללא האבעבועות. הרי המחלה אמורה להוות חיסון לכל החיים. מה דעתך?

שלום, החיסון שמקבלים הוא בוסטר וחשוב. אכן ניתן לוותר על החיסון לאבעבועות אך אני לא בטוח שיש חיסון ללא התוספת של האבעבועות

מנהל פורום רפואת ילדים