בליטות בראש בן 4 חייבת את עזרתך

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

05/01/2021 | 18:13 | מאת: מאיה

דר שלום ,אני חייבת את דעתך וממש מתוסכלת. בני בן 4.לפני חודשיים וחצי בערך ראיתי בלוטה בצד שמאל מאחורי הראש (מעל העורף) שהתנפחה והיתה עוד בלוטה באמצע הראש ממש גדולה,ניגשנו לרופא שאמר שהבליטה הבולטת נראית כמו מכה והבלוטות מאחורי הראש זה בלוטות לימפה שהתנפחו כנראה כי בני היה עם צינון באותו הזמן. לאחר כחודש הבלוטות ירדו אבל עדיין היה ניתן למשש אותן ושוב היתה בליטה אחרת בראש הלכנו לרופא אחר שגם טען שאחת זה מכה והבלוטות הן בלוטות לימפה ואין מקום לדאגה. השבוע הופיעו לו 3 בליטות בראש עם גרד והתנפחה לו בלוטה מאחורי האוזן והוא התלונן שהיא כואבת ,ניגשתי יום למחרת למנהל המרפאה שבדק אותו בדיקה קפדנית בכל הגוף ואמר שהבלוטה מאחורי האוזן ומעל העורף קטנות ואין מה לדאוג וזה אופייני לילדים,את הבליטות בראש הוא לא ראה כי הן ירדו ושיער שאולי זה עקיצות. באתי הביתה וראיתי בליטה נוספת בראש הלכתי באותו רגע לרופא( הרביעי במספר)גם הוא עשה לו בדיקה קפדנית ואמר שזה או עקיצה או בלוטת לימפה,וטען שהיא ממש קטנה ואין מקום לדאגה ואין צורך בשום בדיקה נוספת ודרש ממני להרגע. למחרת ניגשתי לרופא עור שגם לא ראה כלום כי כבר לא היה זכר לבליטות בראש למעלה ( הן יורדות בדכ למחרת)וטען שאני חרדתית. חייבת לדעת אם אתה חושב שאני מגזימה ? או שיש מקום לדאגה ולריצות שלי מרופא לרופא? ואם לא איזה בדיקות צריך לעשות? רוצה לציין שאת הבליטות מעל העורף יש לו מגיל חצי שנה. אבל הבליטות שמופיעות בראש מלחיצות אותי,אני לא יודעת אם זה מכה עקיצה או בלוטות לימפה. אלו בליטות שמגרדות לו אחרי שעה רואים קצת אודם ולמחרת או אחרי יומיים נעלמות בדכ .

שלום, אני חושב שאת מגזימה ובגדול בלוטות אלה אופייניות ומופיעות לאחר כל זיהום בדרכי הנשימה העליונות או בעור של הפנים והקרקת אן להם שמכות וכמו שהם מגיעות כך הם נעלמות

מנהל פורום רפואת ילדים