אמבה וכאבי בטן ושלשולים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

31/12/2020 | 17:06 | מאת: מיכל

שלום, בתי בת 4.5, בשבוע האחרון מתלוננת על כאבי בטן ומשלשלת 2-4 פעמים ביום.מתפקדת כרגיל חוץ מזה. בבדיקת טפילים החיובי היחיד היה אמבה. בדף התוצאות של הכללית רשום שלא מטפלים בטפיל זה. גם רופא הילדים לא ממליץ לטפל מאחר והתסמינים רק שבוע ולא בטוח שהאמבה גורמת לזה. השאלה שלי היא מדוע לא מטפלים באמבה? ומה היית ממליץ לעשות במצב המתואר? תודה

שלום, הייתי מקבל את חוות הדעת של הרופא שלכם. הטיפול אינו יעיל ולרוב ואינומ חסל את האמבה.

מנהל פורום רפואת ילדים