עקיצות יתושים/חרקים בראש

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

31/12/2020 | 08:13 | מאת: שירלי

דר שלום. בחודשיים האחרונים בני הגיע מספר פעמים מהגן עם בליטות בראש אדומות וגרד,לאחר בירור עם ההורים והגננת הסתבר שיש מכת עקיצות בגן. הגננת משערת שזה מהחול ולכן סגרה אותו בימים האחרונים.אינה יודעת אם זה יתושים או חרק אחר. מאז ומתמיד הוא היה " רגיש "לעקיצות,זה ממש מתנפח לו. שמתי לב שתמיד שהוא נעקץ בראש מתנפחות לו קצת בלוטות הלימפה מאחורי האוזן ובראש מעל העורף. האם יתכן דבר כזה? האם יש קשר בין העקיצות לכך שהבלוטות מתנפחות ויורדות לאחר מכן? אני חוששת,האם מסוכן?

שלום, בהחלט יש קשר לעקיצות וזאת התגובה החיסונית התקינה שלנו.

מנהל פורום רפואת ילדים