מינון עודף ............

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

30/12/2020 | 22:46 | מאת: אמא

שלום נותנת לבת שלי בת שנתיים ושלושה חודשים תוספת ויטמין סי עם אבץ כבר שבוע כתוב על קופסה מנת הגשה של 5 מ"ל ויטמין סי 100 מ"ג אבץ 10 מ"ג (כאבץ סופלאט) המינון של גיל 1 עד 3 חצי כפית ואני יודעת שחצי כפית היא 2.5 מל במזרק את הבעיה שאני קצת לא שמתי לב שכתוב חצי כפית חשבתי שזה כפית רוב הפעמים נתנתי לה 2.5 אבל כמה פעמים קרה שנתנתי 3 מל או 4 מל במזרק כמה פעמים לא זוכרת כמה אני כל כך נחלצתי שמתי לב שכתוב חצי כפית ולא כפית האם יקרה נזק כל שהו מה עלי לעשות האם לקחת תוספת ויטמין סי בלי אבץ יותר בטוח אני נותנת לה לחיזוק ובמרקחת המליצו עליו קוראים לו זינקי כדי לא לחטוף ויריסם בחורף כל כך נלחצתי שטעיתי

שלום, חסר חשיבות. אין ממש כל נזק במתן יתר של ויאמינים. את העודפים בכל מקרה היא משתינה.

מנהל פורום רפואת ילדים