שימוש ממושך במשחת מופירוסין

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

14/11/2020 | 17:06 | מאת: שחר

שלום. הבן שלי בן 4.לפני שהוע בדיוק שפשף את הברך במשטח חול ואבנים ..שפשוף עמוק וניתנה לנו משחת מופירוסין למריחה 3 פעמים ביום לשבוע. ואכן זה עזר ואתמול הפצע החל להגליד. לרוע המזל היום שוב נפל בדיוק על הברך וכל הפצע נפתח ודימם. שטפתי במים ואלכוגל(לא היה סביב משהו אחר) ייבשתי בנייר טואלט ונתתי חזה להתייבש באוויר שעתיים. כשחזרנו הביתה שטפתי בספטל סקראב ושמתי שוב מופירוסין. 1. האם העובדה שלא היה חיטוי ראוי לפצע במשך שעתיים שלוש עד שהגעתי הביתה יכל לגרום לזיהום לחדור?(כאמור שטפתי קצת במים וניגבתי עם אלכוגל 65%) 2. האם מותר להמשיך את המופירוסין לעוד שבוע? או שהיות וזה אנטיביוטי וכבר קיבל שבוע שלם 3 פעמים ביום והוא ילד קטן..אסור להמשיך לטיפול של שבועיים? תודה רבה

שלום, לא קרה כלום ועשית חיטוי מצוין. את יכולה להשתמש במשחה עוד שבוע ללא חשש

מנהל פורום רפואת ילדים