חיסון שפעת לאחר מחלה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

12/11/2020 | 07:43 | מאת: אסף

בוקר טוב 1. בני היה חולה- החום עבר לפני 3 ימים. אבל נשאר עדיין שיעול נזלת וצרידות. באיזה שלב ניתן לחסן לשפעת? מומלץ לחכות עד שכל התסמינים יחלפו לגמרי? 2. כמו כן לבת שלי יש פצע שהזדהם ומקבלת טיפול משחתי של מופירוסין - האם מומלץ לסיים עם הטיפול קודם ורק אז לחסן? 3. שניהם אלרגיים לפנצילין ומעולם לא התחסנו לשפעת- יש מניעה ? 4. מה דעתך על חיסון השפעת בכללי לילדים? ממליץ? תודה על המענה ח4 הדטלות

שלום, יש לחכות שבוע ממחלת החום כדי לחסן. הטיפול במופירצין אינו מונע את ההתחסנות. יש להתחסן לפי המלצת משרד הבריאות.

מנהל פורום רפואת ילדים