מזון שנתקע בזמן בכי ילד בן 5

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

17/09/2020 | 19:11 | מאת: דנה אביב

שנה טובה. הבן שלי בן 5 אכל היום מלון טבזמן האוכל החל לבכות ממש חזק כשהאוכל בעודו בפה שלו.. נסיתי חהרגיע אך ללא הצלחה ונראה כאילו שאף חלק מהמלון שהיה לו מהפה לריאות.. מיד השתעל . עברו כמה שעות ועדין משתעל לעיתים אבל מזה שבוע הוא משתעל ללא קשר שיעול ליחתי.. בעיקר בלילות.. וכן נראה שעכשיו משתעל טיפה יותר תכוף..איך ניתן להבחין האם השיעול הוא השיעול הרגיל או שעכשיו חו"ח הצטרף לזה גם שיעול במידה ושאף אוכל? האם דורש פניה דחופה למיון או מוקד או מעקב? על מה יש לעקוב? האם רק אם השיעול מתגבר/קוצר נשימה? מתלבטת מה עלי לעשות כרגע.. לילה לפנינו. תודה רבה. בשורות טובות

שלום, קרוב לודאי שהוא פלט את זה בשיעול והוא ממשיך את השיעול שהיה מקודם.

מנהל פורום רפואת ילדים