הקאות לעיתים קרובות בתינוק בריא

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

19/06/2020 | 19:46 | מאת: נטלי

ערב טוב יש לי תינוק בן 7 חודשים שאוכל תמ'ל וגם אוכל בכפית .מרקים,פירות ,ביצים ,דייסות .אוכל כמויות יפות סביב 150 לארוחה,כל שלוש ארבע שעות .שוקל בערך 11 קג. בחודשיים אחרונים התחילה בעיה ,שהוא פתאום אפילו שעתיים אחרי אוכל יכול להקיא את כל הארוחה .בהתחלה קישרתי את זה להשתעלות,אחר כך לזה שמכניס אצבעות בפה רחוק עד הגרון,אחר כך האשמתי צעצוע ארוך,אבל כל פעם זה קורה בצורה אקראית .לפעמים סתם יושב בכיסא אוכל,ומתקדם עם הבטן על החגורה,ומהלחץ של החגורה מקיא את כל הארוחה.אציין שהוא בריא ולאחר מכן מייד אחרי הקאה אולי שוב מנה של אוכל ובדרך כלל לא מקיא יותר. ארועים כאלה חוזרים על עצמם אחת לכמה ימים אחת לשבוע. מה לעשות ?

שלום, לעיתים יש תינוקות עם רפלקס הקאה מאד רגיש וזה יכולה להיות הסיבה. אם זה אחת לכמה ימים ואינו מפריע לו אין בעיה.

21/06/2020 | 11:05 | מאת: נטלי

תודה רבה דוקטור

מנהל פורום רפואת ילדים