כיחכוח בגרון אצל ילד בן 9

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

05/05/2020 | 16:17 | מאת: ורד

שלום, הבן שלי בן 9, בשנים האחרונות בכל עונת מעבר או לאחר התקררות הוא סובל מכיחכוח שיכול להימשך גם מספר שבועות ואפילו יותר מחודש. בעבר בדקתי עם שני רופאי ילדים ששניהם אמרו לי שזהו תיק ווקלי (בדומה למיצמוץ בעיניים), וזאת משום שלא מופיע בלילות, לאחר שנירדם ישן ואין כיחכוח. רציתי לדעת האם הדבר שכיח? האם יש טעם לפנות לבדיקה מעמיקה יותר? בתודה מראש על התשובה

שלום, זה אכן שכיח ולא בהכרח טיק אלא נזלת שיורדת לו מאחורי האף ומגרה את מיתרי הקול וגורמת לתופעה.

מנהל פורום רפואת ילדים