התאפקות מפיפי בזמן הגמילה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

04/04/2020 | 08:01 | מאת: יוליה

שלום! ילדה שלי בת שנה בתשעה חודשי והתחלנו גמילה. היא התראתה התעניינות בסיר, ישבה עליו כמה זמן עם חיתול. לאחר מכן הורדנו את החיתל במהלך שעות שהיא ערה ובזמן השינה היינו שמים חיתול כמה ימים הכל היה בסדר. היו גם הצלחות וגם פספוסים. יום אחד היא התחילה להתאפק מפיפי גם ביום וגם בלילה. והיא מגיעה מצב של כאבי בטן נוראים עד שהיא כבר לא יכולה להתאפק. החזרנו לה את החיתול וכל הזמן שואלים אם יש לה פיפי. התשובה היא צפויה (שאין לה). אבל היא עדין מתאפקת ואז מרוב הפיפי היא נרטבת עם עם חיתול (הוא פשוט לא מסוגל לספוג כמות כזאת של פיפי). מה אפשר לעשות במצב הזה כדי להקל עם הילדה?

שלום, להפסיק מייד את הגמילה היא לא בשלה לזה. הניחו לה ואל תשאלו כל הזמן. תורידו ממנה את הלחץ.

מנהל פורום רפואת ילדים