אבעבועות רוח בילדים ומבוגרים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

21/03/2020 | 11:11 | מאת: סולי

בת הגדולהי חלתה באבעבועות רו לפני כחודש והחלימה. לפני ביום שני הופיעה המחלה אצל אחותה הקטנה. שלשום אובחנתי אני (האבא) כחולה גם באבעבועות רוח מאחר ובבדיקת הדם האחרונות שלי לא נמצאו נוגדנים שאלתי היא: כעת אני מטופל תרופתית בזובירקס זה היום השלישי. יש לי מספר מצומצם של שלפוחיות על הגוף, חלקן עדיין פעיל.שאלתי היא האם בשל שאני נדבקתי מישה מבני ביתי (אישתי ובתי שהחלימה) עשויות להידב או לחלות בשלבקת חוגרת? תודה סוליו

שלום, אם הם חלו הם לא יכולים להדבק שוב באבעבועות בתנאי שלך יש אבעבועות. שלבקת חוגרת נובעת לרוב מירידה במערכת החיסון ולא מהדבקה משיהו אחר. אדם שחולה בשלבקת יכול לגרום לאבעבועות במישהו שלא היה חולה.

מנהל פורום רפואת ילדים