מדידת היקף ראש לתינוקות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

19/02/2020 | 20:50 | מאת: אני

שלום, מדדו לבנים שלי את היקף הראש ואני מאוד מודאגת. אם אני מסתכלת רק על המדידות שנעשו בטיפת חלב אז היקף הראש בסדר. אבל, עשו להם גם מדידות בין לבין במרפאות אחרות ואז נראה כאילו הראש התחיל לגדול לאט יותר. למשל הבן שלי שבן ה4 חודשים- פג. לפי הגיל המתוקן הוא בן חודשיים. נמדד ב6.1 במרפאה התפתחותית עפ היקף ראש 35 יום אחרי ב7.1 נמדד בטיפת חלב 34.3 ב22.1 נמדד במרפאת פגים עם היקף ראש 36.3 ואתמול נמדד בטיפת חלב 36.6 כלומר בקושי עלה מאז המרפאת פגים, אבל עלה יפה מהביקור ב7.1.. מה עושים?? על מה זה יכול להצביע?

שלום, חשוב לציין שבכל מקום המדידות מעט שונות ולכן המספרים שונים, חשוב למדוד באותה מרפאה ע"י אותו מודד

מנהל פורום רפואת ילדים