בלוטת לימפה נפוחה באוזן שמאל

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

05/01/2020 | 17:05 | מאת: אמא

שלום רב, ביתי בת 11 חודשים לפני כחודש הייתה עם דלקת אוזניים וגרון בטיפול של שבועיים עם אנטיביוטיקה. הבלוטת לימפה מאחורי אוזן שמאל ובצד שמאל בגרון התנפחו היינו לאחר כשלושה שבועות בביקורת אצל מומחה אף אוזן גרון אמר שהדלקת עברה הבלוטות עדיין נפוחות ואין מה לעשות בנידון יכול להיות שישארו נפוחות לזמן רב. בארץ שבה אני גרה לא עושים בדיקת דם לתינוקות אלה אם זה במצב חירום אנחנו אחרי חודש והן עדיין נפוחות האם צריך לעבור בדיקות נוספות או שזה תקין ובאמת כך אצל תינוקות? תודה רבה

שלום, זה ממש בסדר ואין צורך בבדיקות נוספות. הבלוטות יכולות להיות מוגדלות גם חודשים לאחר הדלקת וזה יסתדר עם הזמן.

מנהל פורום רפואת ילדים