איך לחזק מערכת חיסונית חלשה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

28/12/2019 | 23:43 | מאת: אודליה

שלום, יש לי שני ילדים - בן 10 ובת 8 ושניהם סובלים ממערכת חיסונית חלשה. נוטים לחלות לעיתים מאוד קרובות ואני מוצאת את עצמי מטפלת בהם במשמרות, 3 ימים עם הילד, הפוגה של 4 ימים ועוד 3 ימים עם הילדה. אני ממש מותשת מהטיפול והדאגה, מה גם החשש מסיבוכי השפעת מאוד מלחיצים אותי. אני תמיד מעדיפה את הטיפול הטבעי והרפואה האלטרנטיבית ולכן מעולם לא חיסנתי נגד השפעת. תמיד חיזקתי אותם באמצעות צמחי מרפא והומאופתיה. אבל שמתי לב השנה שעוד לא התחיל החורף הקשה וכל אחד מהם הספיק לחלות כבר 3-4 פעמים. אני מודה שהם הורידו מהתפריט מזון חשוב כמו ירקות ופחות אוכל מבושל. הפכו להיות בררניים יותר באוכל ויכול להיות שאלה הן ההשלכות. רציתי לשאול האם כדאי לחסן נגד השפעת? האם זה יפחית את הפעמים של ימי המחלה? ואיך ניתן לחזק את המערכת החיסונית? אולי יש ויטמינים מותאמים לילדים?

שלום, חיסון כנגד שפעת ימנע שפעת אך לא ימנע את כל ההצטננויות החוזרות ומחלות החום שאינן שפעת. בהחלט טיפול טבעי יכול לתמוך ולשפר את המצב.

מנהל פורום רפואת ילדים