שאלות לגבי חיסון גיל חודשיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

14/12/2019 | 19:22 | מאת: טליה

שלום רב ד"ר האם כדאי לפצל את חיסון גיל החודשיים או לפחות לקבל את הטיפות של הרוטה בנפרד? כדי להקל על תופעות הלוואי. בנוסף איך כדי להתנהל בימים שאחרי החיסון. הבנתי להחליף חיתול עם כפפות? ושאנשים עם מערכת חיסונית חלשה לא יהיו בסביבת התינוק? למי למשל אסור ולמה? שאלה נוספת. האם כדאי להקדים את חיסון החצבת לגיל 8 חודשים אם מתוכננת נסיעה לאירופה? תודה מראש

שלום, אין סיבה לפצל את חיסון חודשיים כיון שהוא לרוב ללא תופעות לואי. רצוי להחליף עם כפפות ולהמנע ממגע עם חולי סרטן או חולים שיש להם מערכת חיסון מוחלשת. אין סיבה להקדים את החיסון כיון שהוא עלול לא להיות יעיל.

מנהל פורום רפואת ילדים