חום גבוה מאוד אצל בת 3

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

20/11/2019 | 10:07 | מאת: ש

שלום לבתי בת ה3, שסובלת זה מספר ימים מחום גבוה, נזלת, כאב אוזניים וגרון, שיעול, שלשול ומעט הקאות, נמדד חום במד חום אוזן של 40.8, היה גם 40.9 ולאחר ששכבה הרבה על האוזן נמדד גם 41.0. יש לציין שיש לה לכלוך כתום וכאבי אוזניים. הרופאה שבדקה אותה איבחנה דלקת בגרון(ראתה תפליט) וסטיק מהגרון נשלח לאבחון אם זה חיידקי או ויראלי. שאלתי נוגעת למידות החום החריגות. בתי בדרך כלל במחלות חום מגיעה בקלות יתרה ל40.0 ו40.4 אבל הפעם העלתה ושברה שיא חדש כאמור. שאלתי היא האם יש צורך לערוך בירור לגבי ויסות החום בגוף, אם ישנה בעיה בשליטה על גובה החום במחלות זיהומיות? זה נחשב חריג? שאלתי השניה היא מאיזה חום זה נחשב מצב מסוכן? תודה רבה

שלום, זה אינו מצב מסוכן ואין צורך בכל בירור. יש להוריד את החום בצורה עיקבית ולא לחכות לעלייה שלו. הקפידו על מתן אקמול או נורופן כל מספר שעות להמנע מעלייה של החום כיון שהיא מרגישה לא טוב בחום כזה.

מנהל פורום רפואת ילדים