מי יכול לתת מכתב כזה?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

15/10/2019 | 09:25 | מאת: אינה

שלום רב, אבקש לקרוא שאלתי עד הסוף. בת שלי בת 5.9 שנים. בתיק גירושין עובד סוציאלי נתן המלצה להוציא את הילדה להסדרי ראיה עם אביה בשעה נקובה בפסק דין בזמן שהיא חולה ללא סייגים או הגבלות או התייחסות למצבה הרפואי בזמן המחלה. אני בתור בן אדם הגיוני ואמא מתקוממת נגד המלצה כזו, שכן הדבר יכול למנוע טיפול רפואי בילדה ואי אפשר לצפות מצבים רפואיים ולהכליל שבכל מצב רפואי ניתן להוציא ילד מהבית בשעה הנקובה בפסק דין. אני מעוניינת לקבל מכתב מרופא מוסמך , שיתאר , כי לא כל מחלה מאפשרת להוציא ילד מהבית בשעה נקובה. למי אני אמורה לפנות כדי לקבל מכתב כזה? מיהו בעל תפקיד בקופ"ח שיכול לסייע לי בכך? תודה רבה. אינה

שלום, אף רופא לא יכול לתת מכתב שיכול למנוע קיום פסק דין אבל...אינני יודע מה מערכת היחסים בינכם אבל אם מדברים על אנשים הגיוניים הרי שבמידה והילדה חולה אני מניח שהאבא לא ירצה לסכן אותה או למנוע ממנה טיפול רפואי. כמובן שהתנאי הוא שאת לא משתמשת בתירוצים רפואיים למנוע ממנה לראות את אביה. הכל תלוי בהדברות טובה בינכם לטובת הילדה.

מנהל פורום רפואת ילדים