החרפה בגזים בת 3.5 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

20/09/2019 | 11:40 | מאת: שירן

שלום, ביתי בת 3.5 חודשים, ניסינו 2 פורמולות לריפלוקס בשבועיים האחרונים שלא צלחו ומאז חלה החרפה רצינית בגזים. לא יודעת אם הקישור שלי בין הדברים הוא נכון, מה שבטוח נכון הוא שיש החרפה רצינית בגזים כמו שלא היה קודם לכן. הילדה מתפתלת אחרי האוכל, משחררת גזים המון והבטן כל הזמן נפוחה ומפעפעת (בעיקר אחרי אוכל). כמו כן, הגזים מפריעים לה לשינה ויש כאבי בטן והתפתלויות ואף קימות בלילה בצרחות- שוב מה שלא היה קודם. האם לדעתך מדובר בתופעת הקוליק הרגילה? ***אם כן, איך יכול להיות החרפה בגיל 3.5 חודשים בתופעה? אמורה להיות הטבה ולא החרפה**. האם יכול להיות שהתפתחה רגישות לחלב? לדעתך יש מקום לנסות תמ"ל עם חלבון מפורק? אם כן, עם לקטוז או בלי? תודה רבה!

שלום, הרבה שאלות ויהיה די קשה לענות מבלי לבדוק את הילדה. לכל שאלה התשובה יכולה להיות-בהחלט אפשרי, ולכן רק לאחר בדיקה והאזנה מדויקת לסיפור ניתן יהיה לתת אבחנה ברורה יותר. אשמח לעזור.

מנהל פורום רפואת ילדים