2 שאלות- הוצאת לשון והתפתחות מוטורית

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

19/09/2019 | 18:45 | מאת: מירי

שלום, התינוק שלי בן 10 חודשים וממש לאחרונה הוא התחיל להוציא לשון בתדירות מאוד גבוהה. לא ראיתי את התופעה אצל ילדים אחרים ולכן זה מטריד אותי במידת מה. ממה ששמתי לב, הוא עושה זאת בעיקר כשהוא שמח. אציין שהלשון איננה רפויה. בנוסף, אנחנו מטופלים בפיזיותרפיה. המיומנויות שהוא הצליח לרכוש עד כה הן זחילת גחון לפני חודש וחצי (גם מעבר מעל מכשולים כגון רגליים, כריות וכו') וישיבה (לא לגמרי יציבה). הוא איננו מתיישב לבד כלל ואינני רואה ניסיונות להתיישבות עצמאית. בתרגיל עמידה מישיבה (בה הרגליים ב-90 מעלות), הוא משתף פעולה לרוב וכפות רגליו מונחות היטב על הקרקע, אך גם ניסיונות עצמאיים להיעמד לא נעשים על ידיו. האם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות למענו? עד כמה זה חריג שילד בגילו עדיין לא רכש אבני דרך אלו (בעיקר מה שנוגע לישיבה ועמידה על 6). בברכה, מירי

שלום, יש תינוקות שעושים הכל מעט מאוחר יותר ולאט יותר וזה בסדר. לדעתי יש להניח לו ולא להציק לו. הוא יעשה את כל מה שצריך בקצב שלו.

מנהל פורום רפואת ילדים