שלשולים חוזרים בתקופות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

16/07/2019 | 14:34 | מאת: אורן

שלום ד"ר. הבת הקטנה שלנו (בת שנה ו-9 חודשים) סובלת במספר חודשים האחרונים מתקופות של שלשולים שבאות והולכות. כל חודש-חודש וחצי, כמה ימי שלשול. ללא חום או סימפטומים אחרים. מתנהגת כרגיל. רופא הילדים שלח אותנו לבדיקות דם ובדיקת צואה. בדיקת הצואה חזרה תקינה, כמו גם ספירת הדם. בדיקת TransGlutaminase (IgA) Ab חזרה עם תשובה: קטן מ-3U/L. מצורפות תוצאות הבדיקות שבהן ערכים שנראים גבוהים/נמוכים. לפני שחזרו תוצאות igG1,2,3,4, רופאת הילדים אמרה שזה לא נראה כמו צליאק, ושהדבר היחיד שצריך לחזור עליו זאת בדיקת אנזימי הכבד שיכול להיות שהשתבשו כחלק מלקיחת הדם מהוריד. כמו גם הוסיפה בדיקות לאיתור מחלת הנשיקה למרות שלא אופייני לשלשול. שאלתי: מה לדעתך אפשר ללמוד מתוצאות הבדיקות? תודה, אורן

16/07/2019 | 14:56 | מאת: אורן

ALT-GPT - 333 AST-GOT - 287 Immunoglobilin G - 1364 igG1 - 1178 igG2 - 70

מנהל פורום רפואת ילדים