ריפלוקס? רגישות ללקטוז?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

11/07/2019 | 09:36 | מאת: שרון

בן שישה שבועות, אוכל נוטרילון AR והנקה עם ריפלוקס סמוי- לא פולט תמיד אבל אני רואה שכל כמה זמן הוא כן בולע פתאום במשך הזמן שאחרי האוכל, עם צפצופים בנשימה במיוחד בהנקה, ועם הקשתות קיצוניות בגב אחרי האוכל ולפעמים תוך כדי. לפני שהתחלנו עם הנוטרילון AR היה לו קקי נוזלי כמה פעמים..ועם הנוטרילון הסמיך זה עבר. כרגע הנוטרילון לא נראה שמקל על המצב. אני מוצאת את עצמי ימים שלמים איתו על הידיים בחוסר יכולת להרגיע את המצב עם גזים מהבוקר עד הלילה. הוא מוציא הרבה גזים במהלך היום אבל לא נראה שזה מקל על הסבל שלו אחרי שזה יוצא. אני פשוט מתחילה לחשוד שיש לו רגישות ללקטוז. השאלה היא האם יש סיכוי שבאמת יש רגישות ללקטוז והשילשולים יותר סמיכים בגלל האוכל הסמיך ולכן קשה לי לזהות מאת זה? ואם כן מה אפשר לעשות אם באמת יש לתינוק גם ריפלוקס וגם רגישות?

שלום, מהתיאור שלך יש לו רפלוקס חד משמעית ולא רגישות ללקטוז. אשמח לבדוק אתכם ולעזור

מנהל פורום רפואת ילדים