חום ממושך ותחושה לא טובה אצל פעוט

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

10/07/2019 | 09:04 | מאת: עדי

שלום.בני בן 3 ומזה 4-5 ימים אינו מרגיש טוב. זה התחיל העייפות קיצונית במוצש והתלונן על צורך להקיא.. למחרת בראשון היה ישנוני כל היום והערב עלה לו קצת החום 38.5 וסירב לאכול..המשיך כך בשני..סירב לאכול ועייפות חזקה חום לא גבוה שבא והלך אך בלילה החום לפתע טיפס ל39.9 ונר אקמולי הוריד את החום רק לאחר שעתיים..אתמול יום שלישי היה עם מצב רוח טוב במהלך היום טיפה חם..אפילו הסכים לאכול אבל התחיל להשתעל . ובלילה שוב חום 39.8 עד עכשיו חום גבוה.. ושיעול רופא ילדים ראה אותו בתחילת המחלה וטען שזו מכת חום ויחלוף.. אך מאז ראשון המצב החמיר. אתמול חזרנו אליו וטען שזה וירוס. יש לציין כי לפני שכל זה התחיל היינו הנופש במלון והוא היה הרבה בבריכה מוצלת עשתה המון.היו לו כמה נפילות בתוך הבריכה ובלי טיפה מים(בהתחלה חששתי שזה אולי סימפטומים של טביעה משנית הבריכה בשבת..?) אשמח לדעתך מה זה יכול להיות (אולי דלקת בשתן?) ומה עלי לעשות הרופא טען כי אין צורך בבדיקות תודה רבה

10/07/2019 | 17:44 | מאת: עדי

מוסיפה שהבדיקות דם מראות שהכל בטווח(ספירה) פרט לנויטרופילים טיפה גבוהים(70 כשהטווח העליון 60 ) ולימפוציטים נמוכים מעט (18 כשהטווח התחתון 30) כל השאר (wbc ושאר הספירה)תקינה. לטענת הרופא זה תקין ולא נדרש שום טיפול .. אך אין זה מעיד על חיידק? כמו כן איך יתכנו חום כל כך גבוה במשך 5 ימים והילד ללא מצב רוח..כשכל הספירה תקינה כביכול? מה עוד ניתן לבדוק ? תודה

שלום, אני בהחלט מסכים שכנראה במחלה וירלית וזה יקח מספר ימים והוא יחלים

מנהל פורום רפואת ילדים