בת שנה וחצי חום גבוה דלקת גרון ואנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

22/06/2019 | 09:07 | מאת: עדי

שלום. לבת שלי בת שנה וחצי מיום שלישי(היום שבת) התחיל חום..ביום שלישימהחום היה סביב 38.5 עם מצב רוח טוב. ברביעי עלה ח39.5 עם מצב רוח לא הכי טוב עדיין אכלה. צואה רכה עם ריר ו2 הקאות. ובחמישי טיפס ל40.3 וסירבה לאכול. הרופא אבחן דלקת גרון ומתן מוקסיפן 6 מל פעמיים ביום לשבוע. עד כה קיבלה 4 מנות אנטיביוטיקה(1 מתוכן הקיאה) וכעת החום ירד(כבר כמעט יממה בלי חום ). הבוקר החלה פריחה. אני לא בטוחה אם היא כתוצאה מירידה החום או אלרגיה למוקסיפן. בהתייעצות עם רופא נוסף נאמר שזו דלקת גרון ויראלי בגילאים האלו וצריך להפסיק את האנטיביוטיקה. ולבחירתנו ההחלטה. לא נעשו כלל בדיקות דם. שאלות 1. האם אכן מומלץ להפסיק אנטיביוטיקה לאחר 4,5 מנות? יכולה לפתח עמידות? ואם זה לא ויראלי ואני מפסיקה, זה לא מסוכן? 2. האם הפריחה יכולה לנבוע מהמוקסיפן או שזה בעקבות החום? אף.רופא לא ראה הבוקר(יום שבת את הפריחה). האם יכול להיות מסוכן? אודה למענה תודה רבה

שלום, קרוב לודאי שמדובר במחלה וירלית עם פריחה ולרוב שהפריחה מופיעה החום יורד ולכן ניתן להפסיק את הטיפול.

מנהל פורום רפואת ילדים