גרעפס "תקוע" והשתנקויות - האם מסוכן

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

23/05/2019 | 13:23 | מאת: עינבל

שלום, תינוק בן כשבועיים, אוכל תמ"ל, אחרי ארוחה וגם במהלכה לרוב עושה גרעאפס. קרה מספר פעמים שהגרעםס "תקוע" לילד. מלבד זה שהוא אינו רגוע הוא גם משתנק בצורה דיי מלחיצה . לי גם נדמה שהוא מאדים ואף מעט מכחיל. רק אחרי מספר דקות הוא נרגע. בדקות אילו עושה את הגרעפב ומשתחרר או שלא ורק נרגע על החזה או על הכתף. קורה גם שהוא נרגע ללא גרעפס, ישן ורק לאחר פרק זמן דיי ארוך מתעורר מאותו גרעםס "תקוע". א. האם גרעםס "תקוע" מסוכן מבחינת חנק/נזק מוחי המידה וחוסם דרכי נשימה? ב. האם התנהלות זו סבירה? ג. כיצד ניתן לעזור כשיש את ההשתנקויות האילו? אודה מאןד לתשובתך.

שלום, זה מצב שאינו מסוכן אך חשוב לברר אם הוא לא סובל מרפלוקס סמוי שגורם לתוכן אוכל לעלות לו למעלה ולגרום להשתנקויות.

מנהל פורום רפואת ילדים