מחלת הנשיקה פעילה חודשיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

05/05/2019 | 15:16 | מאת: גילי

שלום,לפני כחודשיים בלוטות הלימפה של בני בן השנתיים וחצי גדלו,והוא לא הרגיש טוב.בדיקות דם הראו שיש מחלת הנשיקה. לאחר 3 שבועות בערך היו לו כאבי גרון חזקים ופריחה-ומשטח גרון יצא חיובי,חשבו סקרלטינה.ונתנו לו מוקסיפן 10 ימים. לפני כמה ימים שוב ממש הצטנן ופריחה בכל הגוף(מגרדת),עשינו בדיקות דם והראה שמחלת הנשיקה עדין פעילה! ייתכן שכבר חודשיים? האם האנטיביוטיקה שקיבל הייתה נחוצה? יש לציין כי מתחילת המחלה לפני חודשיים ועד עכשיו-בלוטות הלימפה שלו נפוחות. כרגע אין לו פריחה אבל נראה שהוא כן קצת מתגרד.. כמו כן בדיקת הדם שעשינו כעת הראתה crp 1.5 ונויטרופילים 10.6- האם הערכים הגבוהים האלו הם בגלל המונו או שיש חיידק בנוסף למונו וצריך שוב אנטיביוטיקה?רופאת הילדים טוענת שויראלי..תודה מראש

שלום, מחלת הנשיקה הינה מחלה ממושכת וגורמת לתשישות גדולה. ההחלמה מאד איטית וכך נראה גם אצל הילד שלכם. סבלנות והוא יחלים.

מנהל פורום רפואת ילדים