הזעה קיצונית תינוק בן חודשיים וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

26/04/2019 | 14:35 | מאת: ללי

ד"ר שינהר שלום, בני בן חודשיים וחצי ולאחרונה הוא התחיל להזיע בטירוף בכל הגוף. בנוסף הוא מנוזל עם אף סתום ומשתעל מדי פעם (משתמשת בטיפות מי מלח שלא עוזרות). הבנתי שבגיל הזה כבר יש ויסות והתחלתי להלביש אותו בבגדים קצרים אבל הוא עדין מזיע מאוד. אציין כי בעלי ומשפחתו סובלים מהזעת יתר. מה לעשות אתה ממליץ לי לעשות? יכול להיות שבגיל כזה מדובר בהזעת יתר או שהגוף מאותת על משהו וכדאי ללכת לרופא? הרבה תודה מראש, אמא מודאגת לילד ראשון..

שלום, ילדים רבים בגיל זה מזיעים כך עד כדי שהם רטובים לגמרי. אין בכך משהו מאד חריג.

מנהל פורום רפואת ילדים