בלוטות לימפה מוגדלות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

22/04/2019 | 23:04 | מאת: נעמה

לבני בן ה3 יש בלטות לימפה נפוחות מעל שנה. הופננו לבדיקת us ולהלן הממצאים: באזור תת לסטי צד ימין הודגמו בלוטות לימפה במראה סונוגרפי שמור עם מרכז שומני ברור הודגמה היפרמיה בגודל מקס' עד כ-12*27 כנ"ל בצד שמאל בגודל 12*37 כמו כן גם בצוואר לטרלי צד ימין ושמאל הודגמו בלוטות במראה סונוגרפי שמור עם מרכז שומני ברור והיפרמיה בגודל 7*15 לסיכום: בלוטות לימפה מוגדלות מרובות בכל התחנות מתאים ללימפדנאופתיה צווארית. מה זה אומר? האם יש צורך בבדיקות נוספות? תודה

שלום, זהו מצב שכיח מאד אצל חלק גדול מהילדים. זה אינו דורש כל טיפול אלא מעקב רגיל של רופא המשפחה.

מנהל פורום רפואת ילדים