תוצאות בדיקת דם לבת 9

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

17/04/2019 | 20:54 | מאת: דנה

שלום רב, בתי בת 9. ילדה חיונית ובריאה בד"כ. בשבועיים האחרונים דיממה מהאף פעמיים, נחיר שמאלי בלבד, דימום מועט כאשר הכניסה אצבע. חשבתי שאולי גירדה שם ופצעה עצמה אך אמרה שמעקצץ לה שם. הדבר קרה פעמיים במהלך השבועיים. בנוסף לכך הופיעו על רגלה השמאלית שני שטפי דם, הנראים כמכות. בברך ובקדמת הקרסול, בקרסול גם יש נפיחות. ה"מכות" אינן כואבות אלא אם נוגעים שם. פנינו אל הרופא והוא שלח אותה לבדיקת דם ותפקודי קרישת דם. התוצאות היו בטווח תקין מלבד אלו : Eosinophils % - 8.6 PTT non Sensitive - 39.7 נשמח לדעת על מה מעידות התוצאות ומה הצעד הבא.

שלום, אין בתוצאות משהו מיוחד אלא נראה שהיא מעט אלרגית. בתקופה זאת של השנה דימום מהאף הוא בהחלט אופייני לשינויי מזג האוויר.

21/04/2019 | 20:32 | מאת: דנה

תודה על תשובתך. מה כוונתך לאלרגית? האם PTT גבוה קשור לאלרגיה? תודה

מנהל פורום רפואת ילדים