בכי אחרי ההנקה, בעיה בגרון/דרכי הבליעה והפליטה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

03/04/2019 | 17:37 | מאת: ניצן

שלום. הבן שלי בן חודשיים וחצי ויש לי חשש שמשהוא לא תקין במערכת הבליעה/גרון. לרוב במהלך ההנקה אחרי מספר דקות אני שומעת שעולה לו בגרון חלב וכאילו נעצר. יש גם פעמים שזה לא נעצר ואז הפה שלו מוצף. זה גורם לו לכאב ולבכי ועצבנות ותוך כדי שהוא ממשיך לינוק הוא בוכה ואז אני עושה לו הפסקה להוציא אוויר, ולפעמים זה ממשיך גם אחרי שהוא הוציא כמה גרעפסים טובים. בנוסף לפעמים כשהוא יונק יוצא לו חלב מהאף. וכשאני עושה לו הפסקות וטופחת לו על הגב הוא בוכה ומילל ומפסיק בתנוחת ישיבה. ואם אני משכיבה אותו על הגב כמה דקות אחרי האוכל, אחרי שתי דקות הוא מתחיל לבכות מכאב ומפסיק ברגע שאני מרימה אותו. אז אני משכיבה אותו על הגב עם הגבהה לראש וככה הוא לא בוכה. מה לדעתך הבעיה?

שלום, לדעתי יש לו רפלוקס וזאת הסיבה לכל התלונות שלו. אשמח לעזור

מנהל פורום רפואת ילדים